ווצ'וק נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
55471-07-12
30.4.2013
בפני :
רמזי חדיד

- נגד -
:
אלברט ווצ'וק
:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
פסק-דין

פסק דין

1.בפניי תביעה בהתאם לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה- 1975, בגין תאונה בה היה התובע מעורב ביום 4.7.11 (להלן: "התאונה").

2.בהתאם להסכמה אליה הגיעו הצדדים פסק הדין בתביעה ניתן על דרך הפשרה בהתאם לסעיף 4ג' לחוק לאחר שכל צד הגיש את סיכומיו בתביעה.

3.למחרת אירוע התאונה התובע פנה לקבלת טיפול רפואי במסגרת קופת חולים, התלונן על כאבים בגב ונמצא כי הוא סובל מכאבים במימוש בעכוז, החמרה בהליכה ושפשופים במרפק שמאל. ביום 11.7.13 נבדק התובע בחדר מיון של בית חולים רמב"ם עקב כאבים בבית חזה, שם הוא טופל ושחרר למנוחה והמשך מעקב רפואי. ביום 8.1.12 פנה התובע שוב לבית חולים רמב"ם עקב כאבים בחזה שמאל ואושפז עד ליום 9.1.12. התובע עבר סדרת טיפולי פיזיותרפיה.

4.התובע היה באי כושר מלא מיום התאונה ועד ליום 22.7.11, התאונה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה ולתובע שולמו דמי פגיעה בסך של 2,030 ש"ח.

5.התובע הינו נהג משאית במקצועו ולטענתו התאונה אירעה במהלך עבודתו בעת ירידה מהמשאית בה נהג, המבוטחת באמצעות הנתבעת, כאשר רגלו הימנית היתה על המדרגה האחרונה של המשאית ורגלו השמאלית החליקה על כביש כורכר. ממועד התאונה התובע סובל מכאבים והגבלות תנועה בגב תחתון ועמוד שדרה, כאבי ראש וסחרחורת וטרם חזר לעבודה סדירה בתור נהג משאית. התובע מבקש לחייב את הנתבעת לפצות אותו בסך של 17,740 ש"ח בגין כאב וסבל, סך של 10,000 ש"ח בגין הוצאות רפואיות, סך של 10,000 ש"ח בגין עזרת צד ג', סך של 2,437 ש"ח בגין הפסדי שכר (לאחר ניכוי דמי הפגיעה ששולמו ע"י המל"ל), וסך של 40,000 ש"ח בגין הפסד כושר השתכרות לעתיד.

6.הנתבעת מבקשת לדחות את התביעה על הסף וזאת לאור הסתירות המהותיות ביחס לנסיבות אירוע התאונה וכן בהעדר נזק גוף. לעניין נסיבות התאונה הנתבעת מפנה להודעת התובע למל''ל ממנה עולה כי הוא נפל ללא קשר למשאית וכן להודעת עד הראייה לפיה הוא נפל במהלך עלייה לשמאית, ולא במהלך ירידה ממנה כפי שנטען על ידי התובע. לעניין הנזק הנתבעת מפנה לדלות המסמכים הרפואיים מהם עולה כי כל הבדיקות שנערכו לתובע היו תקינות וללא כל ממצא חריג. בשל קלות הפגיעה לא נגרמו לתובע הוצאות, לא הוצגה כל קבלה להוצאות הנטענות, הפסד השכר לעבר שנגרם לתובע נבלע בדמי הפגיעה שקיבל מהמל"ל. לחילופין, הנתבעת מציעה לפצות את התובע בסך של 500 ש"ח בגין כאב וסבל.

7.שקלתי מכלול טענות הצדדים ועיינתי במוצגיהם ולאור כל אלה אני מורה על דחיית התביעה.

כל צד יישא בהוצאותיו.

ניתן היום, כ' אייר תשע"ג, 30 אפריל 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>